Veel gestelde vragen

Heb ik een vergunning nodig?

In 97% van de gevallen niet, maar dit is verschillend per gemeente. Als je een container wilt huren in het centrum van Amsterdam (de binnenring) is het bijvoorbeeld weer wel verplicht. De meeste klanten laten de container plaatsen zonder vergunning en onze ervaring is dat onze klanten daar in de meeste gevallen heel weinig over horen, zeker als deze container binnen één of twee dagen weer wordt opgehaald. Maar als je toch op zeker wil gaan dan kun je meer informatie hierover opvragen bij de desbetreffende gemeente. Je blijft ten allen tijde in ieder geval zelf verantwoordelijk voor een eventuele vergunning en moet deze (indien dat in die gemeente verplicht is) zelf aanvragen.

Hoe lang mag ik de container laten staan?

Veel klanten willen de container zo kort mogelijk hebben staan. In het algemeen wordt na één week de container weer opgehaald. Langer mag wel natuurlijk. De container mag vier weken blijven staan zonder prijstoeslag. Indien je de container langer dan vier weken wilt gebruiken, dan is dat ook mogelijk. Hiervoor kun je contact met ons opnemen.

Hoe hoog mag ik de container beladen?

De containers mogen maximaal 20 cm¹ boven de rand geladen worden. Bij overschrijding kan er een toeslag berekend worden of, indien er niet veilig mee gereden kan worden, zal de container blijven staan zodat je afval kunt afladen. Er zal in dat geval een tevergeefse rit worden berekend.

Kan een container ook andersom geplaatst worden?

Een portaalcontainer kan niet op uw oprit geplaatst worden met de open kant naar de straat. Dit heeft er mee te maken dat de containers met de lage kant naar achteren op de vrachtwagen worden gestapeld. Daarnaast als het een zware container betreft raakt de bak uit balans bij het opladen.

Staat uw vraag er niet bij?